Wizkid

Wizkid

Waar de muziek van Afrikaanse sterren zo’n tien jaar geleden nog gemakzuchtig onder het containerbegrip ‘wereldmuziek’ werd geschaard, zijn de verhoudingen nu drastisch veranderd.

Afrikaanse popmuziek een niche? Vergeet het maar. Afrobeats, een genre waar Fela Kuti’s afrobeat aan ten grondslag ligt en waaraan genres als dancehall, house en hiphop worden toegevoegd, is bijna zo hot als reggaeton. De Nigeriaanse Burna Boy heeft honderden miljoenen streams op zijn naam. Landgenoot Wizkid bevestigde in 2021 zijn supersterrenstatus met de titel ‘meest online beluisterde Nigeriaanse artiest aller tijden’: 3,4 miljard streams. En dan heeft hij ook nog gewerkt met de gevestigde Olympusgoden als Beyoncé, Drake en Justin Bieber.

Wizkid is ook de man die als tweede Nigeriaanse superster, na Burna Boy, de Ziggo Dome stijf uitverkoopt. Die status schept wellicht ook verplichtingen, want net als Burna Boy heeft Wizkid een uitgebreide band meegenomen, inclusief blazerssectie en maar liefst zes achtergrondzangeressen. Er wordt wat uit de kast getrokken om indruk te maken.

Leave a comment

Receive announcements and exclusive deals

Bon Bon Entertainment © 2022 All Rights Reserved
Legal and Privacy Policy